beef-cuts

Το μοσχάρι και η ανατομία του

Πόσες φορές δεν έχεις διαβάσει μια συνταγή σε κάποιο site ή σε κάποιο ξένο περιοδικό που σου άρεσε αλλά δεν αναγνώριζες ποιο κομμάτι του μοσχαριού πρέπει να αγοράσεις. Τι είναι στ’ αλήθεια το flan, το sirloin ή το round; Αν έχεις καλό χασάπη, πιθανά να το ξέρει αλλά, δεν είναι καλύτερα να πας για ψώνια …

Το μοσχάρι και η ανατομία του Read More »

xoirino_kommatia_pou_kovetai

Χοιρινό – πως κόβεται – τρόποι μαγειρέματος

Το χοιρινό που αγοράζουμε, συνήθως προέρχεται από γουρουνάκια κάτω του ενός έτους. Το χρώμα του κρέατος πρέπει να κυμαίνεται από απαλό κόκκινο, μέχρι ροζ. Το πιο μεγάλο σε ηλικία, έχει σκούρο χρώμα και πολύ πιο τραχιά υφή. Το χοιρινό δεν έχει πολλούς συνδετικούς ιστούς και έτσι είναι, ένα από τα τρυφερότερα είδη κρέατος. Για το λόγο …

Χοιρινό – πως κόβεται – τρόποι μαγειρέματος Read More »

meat

Τα οφέλη από την κατανάλωση κόκκινου κρέατος

Μπορεί η μπριζόλα να βοηθήσει την υγεία σας; Η αλήθεια είναι ότι τον τελευταίο καιρό ακούγονται πολλά για το αν πρέπει ή όχι να τρώμε κόκκινο κρέας. Είναι τελικά θέμα συναισθηματικής τοποθέτησης απέναντι σε θηλαστικά που εμφανώς έχουν κύκλο ζωής όμοιο με τους ανθρώπους; Ή είναι θέμα διατροφικής τοποθέτησης από ομάδες ανθρώπων που υποστηρίζουν τον vegan τρόπο …

Τα οφέλη από την κατανάλωση κόκκινου κρέατος Read More »